Ligger och tittar ut ifrån mitt fönster på andra våningen i ett gammalt traditionellt sten och trähus i norra Spanien. Ser ut mot bergen och de gröna kullarna. Här är allt grönt till skillnad från södra Spanien.

Ligger här än så länge , klockan har hunnit bli 11:40 , kan inte göra annat med min onda rygg. Fick ryggskott av den långa bilresan som vi har gjort tror jag.

Igår tänkte jag att det är bra att röra sig och vi tog en tur till bergen. Vi gick vilse. Det är inte så lätt att hitta här. Människor som man möter säger :”gå ditåt och efter 5 minuter så kommer du dit eller hit”  men så enkelt är det inte kan jag säga.Ja det slutade med en vandring på mer än tre timmar och det var mycket uppför. Som tur var så fanns det mycket Björnbär så vi fick i oss vatten genom bären annars vet jag inte hur det hade gått. Jag var genomblöt av svetten som bara rann för det var ingen enkel vandring med raksträckor utan det var mer brant uppför än ner. Det blev långt men allt gick bra genom att själen fick sig en rejäl påfyllning. Vackra dalar , berg runt om och gamla knotiga träd naturen  är magisk. Rovfåglar som svävade på himlen runt runt för att finna sin föda. Många får på beten. Alla hus här ser lika ut. Det är sten och trähus med träluckor som fönster. Jag kan tänka mig att förr så hade man inga fönster inuti utan bara dessa träluckor och det måste ha varit kallt. Det finns många eldstäder i husen så det var så man värmde husen.

Vi bor hos ett par som hyr ut rum till gäster, de är tillmötesgående och vänliga. Här har vi ätit frukost varje morgon och då serveras det många nya goda smårätter, helt nya för oss. Idag fick vi någon typ av Sushi men med något sött på, korv,frukt och bakelser. Och gott kaffe med mjölk.Igår fick vi någon söt kokosmjölk som smakade som citronpaj. Det var för sött för mig så jag kunde inte dricka upp det. Här bor vi för 500 kronor natten i en liten by insprängt bland bergen. Att vi hittade hit var tack vare en GPS som vår son rekommenderade . Den heter Waze. En app som man kan ladda ner.Rekommenderas.

Här växlar vädret mycket och idag är det ca 20 grader varmt och mulet. Nu kan man inte se så långt som igår såg man allt när det var klart väder. På morgonen var det mulet men det blev soligt framåt dagen och när vi gick så jag fick mycket sol.

På eftermiddagen bestämde vi oss för att åka till Vittoria. Vi tog de gamla vägarna som gick upp och ned för bergen och passerade många små byar. Helt fantastiskt landskap. Framme i staden , åkte vi till centrum och kom in i de gamla delarna av staden. Också helt magiskt med mycket historia. Många kyrkor och platser där det vimlade av folk som satt överallt och inte minst på alla de ute caféer som finns. Vi satte oss också på ett och drack en god kaffe. Kaffe ”cortado” som är Expresso med mjölk.

Att ha semester är skönt och jag försöker  bara slappna av, att inte tänka så mycket.Att bara vara och låta saker komma och gå likaså tankar. Att insupa det som är.