Idag blev jag lycklig över att läsa i DN om ett par som hade träffats för 8 år sedan och som fortfarande är förälskade i varandra. Underbart. En positiv artikel.

Annars tycker jag media rapporterar om vår  jord som är ett helvetet.  När de talar om den ena hemskheten efter den andra så fylls jag av dåligt samvete och skuld. Varför skulle just jag få leva och bo i detta land som inte är i krig och vi har fullt med mat. Jag får jobba med det jag vill, jag har en fin familj och jag får bo i ett vackert land.

Men media lämnar mig inte ifred utan är där hela tiden och talar om lidandet i världen.

Det som händer med mig och många andra är att jag känner maktlöshet. Vad kan jag göra mer än att skänka pengar. Ska jag åka till ett krigshärjat land och hjälpa till? Ska jag ta in en flykting familj som får bo i ett av våra rum? Ska jag engagera mig mer i hjälp arbete?

Det finns tusen saker som jag kan göra för att hjälpa till.Och jag vill hjälpa till. Men kraften finns inte där.

Vad gör då media med mig. Jo de upplyser mest om hemska nyheter , vad som händer på vår jord. Det får mig att böja huvudet och tappa kraft.

Måste vi vara så upplysta om allt?

Jag tänker så här: Att min främsta uppgift är att vara en i familjen som tar ansvar. Att vara delaktig. Att vara en bra medmänniska till mina vänner och arbetskamrater. Och vara en medmänniska till mina grannar.

Jag tror att om vi alla i Sverige skulle tänka på familjen, vänner och grannar så skulle vi ha ett annat samhälle.

Hur många är det inte idag som knappt känner sina grannar!

Maktlösheten kommer av att jag inte kan göra något men meningsfullheten kommer när jag kan vara med i ett sammanhang och påverka och hjälpa.

Vad tycker du? Ska vi veta allt i Sverige? Vi vet också att media vinklar så allt får vi inte veta. Vad gör media med dig? Hur klarar du att att vara positiv i allt? Vad känner du att du kan göra i din vardag? Skriv gärna tyck till.

The games, grafik