Sommarpratare inspirerar mig!

Olof Röhlanders  (17/8) sommar tänkte jag skriva lite om.

Han är föreläsare och inspiratör.

Bl.a så talade han om hur fult det är med att vila. Förr så la man in en liten tupplur varje dag och det var helt naturligt , men nu är det nästan fult! Om du har arbetat över och gjort något extra för ditt företag så får du mycket beröm och man säger” bra jobbat”! Men om du sitter på balkongen och läser en bok eller tar en tupplur så säger ingen-bra jobbat utan man säger ”Det är du värd!” Och det stämmer verkligen. Det finns något fult med att inte vara super aktiv hela tiden…..och ändå vet vi så väl att vi behöver vilan. Efter vilan arbetar vi säkert mycket mer effektivt. Detta borde vi tänka på mer i vår tid när så många ”går in i väggen”. Att unna sig att vila. Inte minst behöver jag säga det till mig själv, när jag lätt blir uttråkad av att inte göra någonting.

Sen talade han om det goda samtalet. Och tog ett exempel.

Du har bjudit fler personer på en middag. Och du säger jag vill fråga er en sak, ni får bara svara ja eller nej och ni ska var och en motivera ert svar. Då kommer frågan: Du får ett kuvert med ett kort i, på kortet står det när du ska dö. Frågan lyder då : Öppnar du kuvertet eller ej. Motivera ditt svar. Utifrån denna svåra fråga så kommer det goda samtalet in. Vi samtalar om det  svåra och vi samtalar om livets kärna.

Ja vad skulle du svara?

Den frågan fick mig att tänka efter.Vill jag veta när jag ska dö eller ej? Vad skulle jag göra om jag hade bara några få månader kvar att leva?

Vad är det som är viktigt här i livet?  Det jag först tänker är att leva nu, här och nu för vi vet ej när vi ska dö! (svårt) Och alla människor har drömmar. Vi har mål och vandrar fram mot vårt mål. De flesta når aldrig sitt mål och det är kanske inte heller meningen med livet utan meningen är nog själva vägen som oftast inte är rak. Den kan ta alla möjliga svängar beroende på vad som kommer på livets väg. Drömmen och målet är ändå viktigt för det är drivkraften. Vi mäter oss så lätt med andra människor som vi tycker är bättre än mig….. Och alla som lyckas….som vi ser upp till.Då är det bra att tänka att alla har sin egen livsväg och lyssna inåt vad som är min väg. Allas vägar är lika viktiga även om vi ”lyckas” eller ej.