Vaknar tidigt -Jetleg. Svensk tid är 7 timmar före oss här så klockan 04 är jag i princip klarvaken. Jag vet det tar några dagar.

Igår började mitt arbete i grafik verkstaden. Verkstaden ligger högt upp på ett av bergen insprängt i ett kvarter med smala gränder. Den är stor och det finns en ljuvlig trädgård med gröna växter. Där är det varmare än inne i verkstaden. Idag ska jag sitta och skissa från trädgården och värma mig……

Idag ska jag arbeta med Hugo som driver hela detta ställe inklusive hotellet där vi bor. Jag ska prova en teknik som han har med vattenbaserad färg. Man arbetar direkt på en plast med att lägga på olika färger och trycka eftersom. Han säger att en bild kan vara tryckt 15 gånger.

På hotellet är det träffpunkt för alla möjliga människor från olika delar av världen. Igår kväll satt vi och såg solen gå ned och drack Margarita. Vi var från Mexico, Canada ,Sverige och Australien. En av männen från Canada bor också här i Mexico. Han driver hotell utanför Morelia där jag var 2010.

Här i Guanajuato finns många turister. Det talas engelska överallt. Denna stad finns med i Unescos världsarvslista. Mycket speciell med sina färgglada hus hängande över raviner och smala gränder i staden. Detta är en gruvstad från början.Och så klart har Spanjorerna varit här och härjat.

Maten är underbar!

En liten del av verkstaden. Det finns två djuptryckspressar och en Lithopress.

Bokshop av fred.

I ett skåp här på hotellet.