Vi hade en föreläsning i fredags med konstnär Sonia Hedstrand. Hon sa så många intressanta saker men det som berörde mig allra mest var när hon berättade om sin flytt.

Hon är aktiv på sociala medier och har många följare också vänner som följer henne. Så hon slängde ut en fråga på sociala medier om att hon skulle flytta och undrade om någon kunde hjälpa henne så att hela flytten kunde gå fort, mot hjälpen skulle hon bjuda på mat. Ingen svarade!!!!! Ja hon blev ledsen och jag med.

Och det gjorde att hon hade tänkt på vänskap och talade om det.

Vad är då vänskap? Är det att man träffas och har kul ihop eller är det att kanske hjälpa sin vän att flytta?eller handla, komma på sjukbesök, hålla handen när livet är svårt? Jag vi vet väl alla svaret på frågan.

Och då undrar jag, hur många vänner har jag? verkliga vänner och hur många vänner har du?

Älska mig för den jag är! Det är aktuellt, det talar vi om.

Jag vill iallafall vara en god vän och kunna hjälpa till när det behövs. Men här kommer mitt dilemma in. För att behoven tycker jag är stora. När livet kommer på så är det mycket som händer. Det är många som behöver hjälp. Och det gäller att prioritera om vad som verkligen är viktigt eller var man ska vara. Här kommer min diagnos av utbrändhet in som sätter käppar i hjulet! Jag vill vara med så mycket som möjligt och hjälpa till men så fort det blir för mycket så kommer symtomen och då tar det upp till en vecka igen att komma upp på banan. Så det är det här med balans igen som är så svårt.

Jag tänker ofta att en människas inte kan göra allt men varje människa kan göra en lite sak i sin närhet och då blir det stort.

Damerna och paret, Monotopi, 60x40cm