Vaknar och läser om Paris. Detta illdåd, galna terrorister
( människor)som inte respekterar andra helt oskyldiga människor.
Varför och varför. Alla familjer som är drabbade innan julen, då vi ska ha julfrid.
Det internationella mötet om vårt klimat i Paris i december,  då politiker måste komma överens om vårt klimat. Vi alla länder måste sänka koldioxiden,  annars höjs jordens temperatur med allt vad det innebär. Pengar som styr vår värld.
Fattiga länder som så klart vill ha det de rika länderna har. All denna orättvisa.
Människor som flyr för sitt liv för att de ska få främst trygghet och bara kunna leva  utan att vara rädd för bomber som rämnar deras hus eller de själva. Krigen som förstör men som också många tjänar stora pengar på.
Hur ska du och jag kunna leva och vara lyckliga? Som det talas  så mycket om. Positivt tänkande!
Hoppet, ljuset i vår sårade värld.
Alla böner just nu för Paris.Herre förbarma  dig.
Jag förstår människors uppgivenhet, saknad av ljus, saknad av tro.
Denna morgon är tung.
Herre förbarma dig över oss. Vi små människor.
När all denna hopplöshet känns tänker jag: vad kan jag göra?
Då tänker jag på det lilla. Det jag kan göra för en, för  två. Att sprida medmänsklighet. Ljus.
Ringa ett samtal,  krama någon
Tala om att du jag är viktig i denna vår sargade jord.
Åh vad vi längtar att komma hem till någon som tar emot oss som vi är. Att komma hem till ett ljus, till en öppen  kärleksfull famn.
Ljuset som för mig är Gud.
Även fast  jag inte förstår.

image