Semestern är slut och vardagen återinrättas från och med idag.

Jag vaknade tidigt och tankarna gick igång.

Det är ju alltid så med semester att det finns höga förväntningar och det är så lätt att dessa förväntningar inte stämmer in i verkligheten  och när man väl är hemma och ska sumera allt som har varit så blev det som det blev.

Om jag ska summera årets semester så har det varit för det mesta väldigt bra och givande. Det var spännande att bila ända ned till Spanien. Fördelarna är att man får se det man inte ser annars när man flyger. Tex att få uppleva att åka i Pyrenéerna i norra Spanien in i Frankrike var helt magiskt. Det var så vackert så vackert så vi höll bara andan många gånger. Att få komma till staden Zaragoza i norra Spanien var också en överraskning som gav mersmak. Dit skulle jag vilja åka igen. Det var både stämningen i staden och att det var så vackert som tog mig. Det var också helt fantastiskt att få vandra i den norra delen av Spanien i bergen. Också vackert och spännande.Uppleva alla djur som gick helt fria i naturen med bjällror runt halsen.

Vi har provat mycket ny god mat.

Men att sitta och åka bil så långa sträckor som det blir till Spanien är också jobbigt. På vägen ned fick jag ryggskott och på vägen upp regnade det mest igenom hela Tyskland och det var jobbigt. Det kändes som vi aldrig skulle komma fram.

Det blir också mycket dyrare att åka bil än att ta flyget.Bensin, mat, hotell och alla vägavgifter.

När vi väl var framme vid vårt mål utanför Torre Vieja så har vi levt ihop med en av sönerna och hans sambo samt två småbarn. Och det har gått bra men har också varit väldigt intensivt. Man orkar inte på samma sätt i vår ålder. Men att få vara nära småbarn är energi givande och energi tagande. Barn är bara som de mår för stunden. Att få vakna och mötas av glädje som de små ger en det är en gåva. Barnen har mest legat i vattnet hela tiden, antingen i poolen eller i havet. De har lekt vid stranden och bara varit glada. Att gå med Molly i en affär är en upplevelse. Hon behöver många saker och kommer nästan alltid ut med någonting som hon ”behöver”. På kvällarna gjorde vi mest egen god mat vid någon av grillarna. Barnens morfar var också där med sin familj och bodde i ett annat hus nära. Där var vi mest och grillade. Han har arbetat som kock och gör fantastisk mat. Jaimes specialité är Emapanadas (Chilens pirog) Som är god med köttfärs ,lök,kyckling ,russin och ägg, Kryddat med bl.a kummin . Vi har också kunnat avlasta föräldrarna så de har fått gått ut och roat sig.

Just nu tycker jag att det är skönt att få dra mig tillbaka och vara själv utan barn och barnbarn. Nu behöver jag spejs och få vara själv samt ta mina egna beslut och få göra det jag bara själv vill.

Familjen är ju det tjockaste bandet där allt utgår ifrån. Det ska vara basen. Ge kraft att kunna göra allt annat som vi är ämnade till.

Nu är det vardag igen och jag har fått börja arbeta igen. Och jag har längtat. Tänk att få ha ett arbete som jag älskar.

Jag har någon längtan efter att göra mer abstrakt konst, det låter kanske inte så svårt men det är det. Att bara göra former som ska harmoniera med färg, ljus och mörker. Kanske det kan bli något efter ett tags målande, Återstår att se.

Jag har inga bilder ifrån stranden, lyckades att ramla  i vattnet med kameran och efter det är den helt död!