Det talas mycket om motion, hur viktigt det är för vårt mående. Senast talade Anders Hansen (sommarpratare) om forskning som gjorts på hjärnan , att om vi  motionerar och höjer pulsen tre gånger/vecka så  ökar den hjärnans förmåga och  gör oss till och med yngre. Depressionerna blir mindre och vi behöver inte äta  antidepressiva läkemedel i så stor omfattning som det nu görs. Vi blir alltså friskare av att öka motionen. Som min man säger, den billigaste livförsäkringen.

Gym ploppar upp en det ena efter andra och många har för vana att träna regelbundet.Så  bra och hälsosamt.

Kosten. Hur vi ska  äta rätt och regelbundet?  Det har kommit fram forskning om tjocktarmen och att den har stor inverkan på vårt mående. Vi bör äta mycket bönor och grönsaker, lite kött , mera fisk , grovt bröd. Att vara vegetarian är inte ovanligt längre. Socker är ohälsosamt, se upp! för det finns i nästan all mat.

Sömnen en annan faktor som gör att vi mår bra. Förr trodde man att det gick bra att klara sig på färre timmar än 7-8 timmar/natt men det har forskningen visat att det är inte bra. Vi behöver återhämtning, hjärnan och kroppen behöver vila.

Och till sist den andliga stillheten. Att tillåta sig intas av det andliga. När vi är på promenad eller springer i naturen då också öppna ögonen och se allt det sköna i naturen. Att känna tacksamhet till Gud för allt fint som vi har. kanske kan du forma dina tankar till en bön .Det gör jag ofta och det ger mig en inre frid och lugn.