Äntligen  värmer solen. Solen som jag har längtat efter och att få gå på stranden och låta foten omslutas av  varm sand. Havet , lyssna på vågarna och känna urkraften som finns där. Vinden , den ljumma vinden.

Igår var vi på ett fantastiskt ställe. Ett hörn i i landskapet som heter  Sjölejonens punkt. Klippor som formats av havet och sanden, där vågorna  slår in med sådan kraft att det bildar ett vitt skum efter sig. Klippor som är svarta och havet  alldeles vitt. Vilka kontraster det finns i den vilda naturen. Pelikaner har sitt ställe mitt på en hög klippa och häckar.

Maten, jag har ätit flera rätter som jag har längtat efter. Igår åt vi mat som är gjord på mald majs med majsskalen runt. Väldigt speciellt och gott. Avokado, det finns inte bara en sort utan minst 10 olika sorter och alla  är goda. Bönor som man gör olika rätter av. Mycket god frukt. Persikor , Vattenmelon, Honungsmelon och Björnbär. Piroger (Empanadas). En del är godare än andra som när de kommer från vedeldad ugn från landsbygden.

Hundar  finns överallt. Jag tycker inte om hundar som inte har någon ägare, de kallas gatuhundar. Igår när jag gick på stranden var det just en sådan hund som  ville leka med mig och började att nafsa på min hand. Ja….. man ska ju inte visa sig rädd! Jag försökte och fick den att förstå att jag inte ville leka med honom och till slut gick han ifrån mig men inom mig var jag ändå rädd.

Idag är vi hos en av Jaimes fastrar. En helt underbar kvinna. Hon är 83 år men har ett sinne som en ung kvinna. Jag tycker mycket om att sitta under vinbärsrankor och tala med henne om livet. Hon har berättat om släkten och alla olika personer som fanns. En del goda andra elaka. Har känt som jag har varit på riktigt i boken Andarnas hus.

Chile är ett fantastiskt land med många motsägelser. Det är rikt på många sätt men ändå ser man fattigdom. Jag hade förväntat mig att det skulle vara annorlunda nu efter 8 år sedan vi sist var här men jag tycker inte att det är så mycket som har ändrats. Eftersom man talar om att Chile är det land som har det bäst i hela sydamerika så hade jag förväntat mig att landet skulle ha lyfts många sätt. Tex att det inte låg skräp på gatan. Det finns  inte överallt  men på  andra platser är det som ingen bryr sig.

Jag är rörd att få vara här igen.

Det finns så mycket som jag tycker om. Och alla Chilenare är ett fantastiskt folk med mycket värme och humor.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA